Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В другій половині листопада Свята Мати Церква вшановує пам’ять святого Архистратига Михаїла та всіх небесних сил безтілесних. Ще на початку Святого Письма знаємо, що Господь

Читати далі

і тоді відкриються очі на інших

1. Був один чоловік багатий, що одягавсь у кармазин та вісон та бенкетував щодня розкішно. Убогий же якийсь, на

Читати далі

Дорогі брати і сестри!

Ми часто говоримо про майбутнє Небесне Царство, зичимо його нашим спочилим родичам й віримо, що Наш Всемилостивий Отець туди нас провадить. Ми

Читати далі

В сьогоднішньому євангельському читанні дещо відкривається перед нами майбутнє життя у Вічності. Не потрібно нам сприймати його виключно в таких образах, про які ми сьогодні

Читати далі

В євангельській притчі, яку ми прослухали Господь наш Ісус Христос доступними і зрозумілими словами розповідає про великі таємниці Царства Божого. Оскільки більшість євреїв займалось землеробством

Читати далі

Дорогі брати і сестри!

Це свято, день пам’яти великомученика Димитрія Солунського, ставить нас перед відвічною дилемою християнина, перед відвічним парадоксом, який нерозв’язний для людини позацерковної. Чому

Читати далі

Євангельське слово дає нам пізнання правдивого Бога і хоча воно на перший погляд є дивним та незвичним для пересічних людей, але для тих, хто хоче

Читати далі

Проповідь 20-та неділя по П’ятдесятниці | Проповідь воскресіння юнака

Зійшовши з гори Блаженств, супроводжений великою силою народу Христос своїми вчинками підтверджує Своє вчення про любов

Читати далі

Після зцілення слуги сотника, яке звершив у Капернаумі, Господь вийшов звідти і направився до іншого міста Наїн. Люди, які стали свідками чудесного оздоровлення ділились побаченому,

Читати далі

Навіть на тлі тих незвичайних чуд, якими було позначено трирічний шлях Спасителя через Галилею, Самарію і Юдею, три особливо виділялися, породжували чимало розмов і викликали

Читати далі

Сьогодні євангельське читання є приурочене проповіді Божественного Спасителя про любов. З історії спасіння ми успадкували дві великі науки про ці заповіді, які містяться як в

Читати далі