Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

компКомп'ютер - порівняно недавній винахід людського розуму. Однак за ті кілька десятиліть, що він існує, комп'ютерні технології істотно змінили наше життя, ми вже не можемо собі уявити

Читати далі

мама-діти«Нове життя» — це назва служби, що більше року діє при Комісії у справах родини Львівської архиєпархії УГКЦ. Її завдання – розповідати про опіку над

Читати далі

сходинкиПерший ступінь гріха

Гріх, коли входить в розум наш, малий, як мурашка. Бо перший ступінь гріха - коли роблять добру справу з поганим наміром. Бо добре

Читати далі

обручкиЗростання популярності дошлюбного співжиття - одна з найбільш важливих демографічних змін ХХ століття, що стосуються сім'ї. При цьому дослідження, проведені на початку нинішнього століття в досить-таки

Читати далі

факти про релігію

У Африці також є християни. Зрозуміло, що чимало з них вважають, що Ісус був чорношкірим.

У 301 році вірменський цар Тірідат III оголосив християнство державною

Читати далі

християнки

У людей, що приходять в храм вперше, нерідко складається враження про Церкву, як про «зборище жінконенависників». Часто розповідають такого роду історії: «Чоловікові моєму ні разу

Читати далі

Українська маова

В Україні щороку відзначається день української писемності та мови. За східним церковним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.

Свято встановлено 1997 року, коли Президент

Читати далі

Кажуть: “Церква давно віджила своє. Церква — це бізнес. Брами пекельні вже давно подолали цю організацію.” Не прийнято про церкву говорити добре. Не прийнято і

Читати далі

Андрей Шептицький

В своїй праці «О квестії соціальній» (1904) митрополит Андрей наголосив, що Церква завжди переймалася проблемами вбогих і страждаючих. Сам засновник Церкви – Ісус Христос –

Читати далі

Чи правду говорить Бог?Чи правду говорить Бог?

Як відомо, ХХІ ст. розпочалося й продовжилося новими – як локально-реґіональними, так і глобальними й надзвичайно спустошливо-руйнівними природними, техногенними й іншими

Читати далі

Для чого ми, власне, приходимо до Господнього дому? Що або, радше, Кого, зазвичай, прагнемо там знайти? І чи завше ми в ньому справді зустрічаємо те,

Читати далі

Ісус Христос - іконаВпустімо Христа

Наш світ у сучасну пору переживає дуже непросту, тяжку й суперечливу, але водночас по-своєму вельми дивовижну, насичену й відповідальну історичну добу. Це час,

Читати далі

Посттоталітарна, постґеноцидна й постколоніяльна Україна, отримавши від минулого доволі непростий та нелегкий історичний спадок, за оті два останні десятиліття свого новітнього існування і розвою –

Читати далі