Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Ватикані знову можна користуватись безготівкоюВідвідувачі й туристи у Ватикані можуть знову виконувати платежі без готівки. 

Заблоковані для міжнародних кредитних карток на початку року банкомати знову почали діяти, - як повідомив 12 лютого представник Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді. Замість італійського філіалу "Deutsche Bank" ватиканські грошові термінали буде обслуговувати швейцарський "Aduno SA". Цей банк в майбутньому буде ґарантувати проведення безготівкових операцій у Ватикані.

1 січня 2013 року Банк Італії відкликав ліцензію "Deutsche Bank Italia" на обслуговування банкоматів на території Ватикану. Це призвело до того, що фінансові операції - такі, як покупка квитків у ватиканських музях, могли відбуватися тільки готівкою. В якості обґрунтування Банк Італії заявляв про те, що ватиканське фінансове законодавство не відповідає міжнародним стандартам.

У свою чергу, міжнародні експерти MONEYVAL дали позитивну оцінку ватиканської фінансової системи. У липні 2012 року Ватикан виконав тоді 9 з 16 ключових критеріїв, виключивши можливість з боку будь-якої з міжнародної організацій введення обмежень на фінансові операції. Тому ватиканські та міжнародні експерти розцінили рішення Банку Італії як незрозуміле. Директор Бюро фінансової інформації Святого Престолу Рене Брульхарт заявив, що у Ватикану "немає проблем; навпаки, існує тісна співпраця з іншими європейськими країнами".

    Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.