Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Коптський християни мають нового Патріарха Сьогодні християни-копти обрали свого нового духовно-релігійного лідера: ним став 60-річний єпископ Тавардос.

Урочиста церемонія виборів пройшла в Кафедральному соборі Каїра. За традицією, записку з ім'ям майбутнього Патріарха витягнув з вази хлопчик із зав'язаними очима. Таким чином єпископ Тавардас став 118-м коптським православним Патріархом, якого, як і главу Католицької Церкви, називають Папою. Він змінив на цій посаді Шенуду III, який помер 17 березня 2012 р. у 88-річному віці. Своєю радістю у зв'язку з обранням нового церковного провідника поділився єпископ коптський єпархії св. Ґеорґа в Римі Барнаба Ель Сар'ян.

"Папа Тавардас є дуже активним, особливо щодо коптів, власне, в Єгипті. Його обрання - справжній подарунок для всіх! Ми по-справжньому чекаємо, що він продовжить шлях Папи Шенуда III, школу якого успішно пройшов і духовним сином якого був. Тому він буде його наслідувати. Ми всі дуже схвильовані цим вибором Бога", - сказав єрарх.

За словами єпископа Ель Сар'яна, нового Патріарха дуже поважають і люблять в Єгипті. Він висловив упевненість, що в нинішній - вельми непростій суспільно-політичній і міжрелігійній ситуації в Єгипті новий керівник коптських християн продовжить шлях діалогу.

На сьогоднішній день копти, за різними оцінками, складають від 6 до 10% населення Єгипту. Їх віровчення належить монофізитської гілки (течії) серед християнських Церков східних традицій.

Про це повідомляє християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан .