Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Мій брат сподівається на тиху старість, - Джордж РатцінгерСвященик Георг Ратцінґер в інтерв’ю для німецького журналу новин "Die Welt" так відреагував на повідомлення про намір Папи Бенедикта ХVI піти у відставку:

"Мій брат сподівається на більш тиху старість, - каже брат Йозефа Ратцінґера. - Він прийняв це рішення уже кілька місяців тому, і він сказав мені про це".

Відповідаючи на запитання German news, о. Георг Ратцінґер пояснив можливі причини такого бажання Папи Бенедикта: «це - вік… старість наздоганяє його».

2011 року Георг Ратцінґер уже говорив про своє відчуття, що його брат може піти у відставку у зв’язку зі станом здоров’я:  «Якщо він одного дня стане не в змозі виконувати свої обов’язки через погане самопочуття, - говорив Георг в іншому інтерв'ю, - він матиме мужність відмовитися від своєї посади».

До слова кажучи, як повідомляв Християнський портал КІРІОС, глава прес-служби Ватикану спростував повідомлення про те, що причиною рішення про зречення з престолу 85-річного Бенедикта XVI став стан його здоров’я: о. Ломбарді заявив, що "причиною зречення Бенедикта XVI престолу став літній вік".

 Ольга Сопачова для християнського порталу КІРІОС за матеріалами Vassallomalta.