Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Милостиня Святого Петра: Папа підтримав мігрантів в МексиціПонтифік пожертвував 500 тис. доларів з благодійного фонду, відомого під назвами "Милостиня Святого Петра" або "Гріш Святого Петра", на підтримку і надання допомоги мігрантам в Мексиці.

Кошти будуть розподілені між 19 єпархіями і чернечими згромадженями Мексики, що реалізують в загальній кількості 27 гуманітарних проектів: саме ці структури попросили про допомогу, щоб мати можливість продовжувати забезпечувати біженців ночівлею, їжею і речами першої необхідності.

"Протягом останніх місяців тисячі мігрантів прибули в Мексику з Гондурасу, Республіки Сальвадор і Гватемали, подолавши понад 4 тис.км пішки або на перекладних. Чоловіки і жінки, часто з маленькими дітьми, біжать від злиднів і насильства, сподіваючись на краще майбутнє в Сполучених Штатах. Але американський кордон залишається для них замкнутим ", - йдеться в повідомленні.

Помісна Церква докладає великих зусиль для забезпечення біженців найнеобхіднішим, однак масштаби проблеми вимагають допомоги. При цьому підкреслюється, що, незважаючи на зростання кількості мігрантів, яка в Мексиці за 2018 р склала більше 75 тис. чоловік, допомога на їх утримання з боку державної влади і приватних організацій істотно скоротилася.

Повідомляється, що з 27 згаданих проектів 13 вже визнані гідними для отримання грошової допомоги, решта 14 ще повинні пройти відповідну перевірку.

"Милостиня Святого Петра» - це ініціатива, яка передбачає збір коштів на підтримку папської благодійної діяльності. Вона існує з 1871 р, коли Пій IX офіційно затвердив її енциклікою "Saepe Venerabilis". Збір коштів реалізується у всьому католицькому світі 29 червня або в найближчу до торжества святих Петра і Павла неділю. Кошти фонду направляються на допомогу найбільш нужденним, жертвам переслідувань за віру, біженцям від воєн і голоду, мігрантам, які постраждали від природних катаклізмів.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.