Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Папа французам: Відбудова собору - спільне діло на Божу славуВітаючи франкомовних прочан під час зустрічі у Ватикані, Святіший Отець скерував окрему думку до трагічних подій в соборі Паризької Богоматері.

«Користаю з цієї нагоди, щоб висловити дієцезальній спільноті Парижа, всім парижанам та всьому французькому народові свої глибокі почуття близькості після пожежі в катедральному соборі Пресвятої Богородиці», – сказав Папа Франциск, вітаючи наприкінці загальної аудієнції у середу, 17 квітня 2019 р., франкомовних прочан.

«Дорогі брати й сестри, я глибоко засмучений та відчуваю велику близькість з усіма вами, – додав він. – Вдячність всієї Церкви лине до тих, які не щадили сил, навіть ризикуючи життям, щоб врятувати базиліку. Нехай же Пречиста Діва Марія благословить їх та підтримає відновлювальні роботи, щоб вони стали спільним ділом на Божу славу. Нехай же Бог всіх вас благословить», – побажав Святіший Отець.

Напередодні Папа Франциск написав листа до Паризького архиєпископа Мішеля Апетіта, запевняючи його та всю дієцезальну спільноту в своїй близькості, а також провів телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.