Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Архиєпископ Реймса Ерік де Мулан-Бофор очолив Конференцію єпископів Франції3 квітня в контексті пленарного засідання Конференції єпископів Франції обрали нову президію Конференції. З першого липня 2019 року терміном на три роки її очолить архиєпископ Реймса, колишній єпископ-помічник Парижа Ерік де Мулан-Бофор. Його помічниками у президії Конференції стали владика Olivier Leborgne, єпископ Ам’єна та владика Dominique Blanchet, єпископ Бельфору та Монбельяру. Усі троє належать до молодшого покоління французьких єпископів.

Коментуючи своє обрання на Twitter, владика Ерік, зокрема, зазначив “Дякую єпископам за довіру, і довіряю себе усім молитвам. Не забуду Реймса і Арден”.

Варто зауважити, що владика Ерік є добрим другом єпархії святого Володимира в Парижі, відвідував Український католицький університет у Львові, де прочитав відкриту лекцію про служіння Церкви в Європі. Він був гостем останнього соборчика в січні 2019 року. У день свого обрання разом з іншими єпископами конференції відвідав українську церкву в Люрді.

Владика також дозволив служити торжественну Літургію в Реймському соборі 11 травня з нагодів Днів Анни Ярославни. Саме у цьому соборі відбулося вінчання руської княжни та французького короля Генріха І.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ugcc.fr