Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Акція в Луганську з розгортання найбільшого державного прапора України під час приїзду в місто патріарха Московського і всієї Русі Кирила заборонена. До організаторів акції, запланованої на 15 вересня, прийшли правоохоронці і повідомили про "заборону збиратися біля пам'ятника Тарасу Шевченко, мотивуючи це дією підзаконного акту про перебування в місті особи, що охороняється", повідомляється на сайті Української народної партії.

Незважаючи на це, лідер луганської обласної організації УНП Валентин Ткалич закликав "всіх патріотів України, всіх небайдужих луганчан, всіх тих, хто виступає за єдину Українську помісну церкву" зібратися 15 вересня в 10:00 біля центрального входу стадіону "Авангард" для участі в акції . Потім учасники заходу мають намір пройти центральними вулицями міста до пам'ятника Т. Шевченка. 

Як повідомлялося, патріарх Кирило 14 вересня прибуде до Луганська з дводенним  візитом. Після прибуття в Київ в середу ввечері предстоятель відвідає Володимирський кафедральний собор міста. На наступний день він очолить Божественну літургію на Театральній площі Луганська.

 

У той же день патріарх Кирило візьме участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата на площі Героїв Великої Вітчизняної війни та здійснить закладку каменю у фундамент храму на честь ікони Божої Матері "Замилування" в Луганську інформує інтерфакс-релігія.