Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

УПЦ КП має новий храм в СШАУ Канаденсісі (штат Пенсільванія) 7 липня освятили Українську православну церкву св. Михаїла. Сам храм спорудило ще 1859 року Німецьке євангельське братство, потім у ньому правила Моравська церква. Тепер затишну лісову садибу придбали для Київського патріархату і настоятель парафії, митрофорний протоієрей Андріян Бойко має надію створити тут перший у США чоловічий монастир Київського патріархату. Для цього є усі необхідні приміщення.
Освятили престол і храм восьмеро священиків — оо. Мар’ян Чайківський, Адріян Бойко, Зиновій Жолобак, Григорій Цюман, Ярослав Яриш, Михайло Федорак, Олексій Гольчук, а Стефан Чопко приїхав на свято аж зі Львова.
Гостями парафії були віруючі Білоруської автокефальної православної церкви Жировицької ікони Божої Матері в Гайленд-парку (штат Нью-Джерзі) на чолі з настоятелем Зиновієм Жолобаком, котрий виголосив проповідь про свято Різдва Івана Хрестителя та подарував церкві частинку мощів преподобного Луки, економа Печерського. Співав хор білоруської церкви на чолі з Якубом Сапежинським. Були також гості з Української православної церкви св. Андрія Первозванного зі Савт-Бавнд-Бруку (штат Нью-Джерзі).
Настоятель о. Адріян розповів про ікони з Почаєва та Зарваниці, які прикрасили храм. Ікону Зарваницької Божої Матері він вишив сам із участю добровільних помічників.
Свято закінчилося спільним обідом у церковній залі і на мальовничій гірській галявині, дуже схожій на карпатську полонину.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на  Meest-online.