Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин звернувся до протопресвітерів , парохів, адміністраторів та вірних Івано-Франківської архієпархії УГКЦ з проханням посилити індивідуальну та спільнотну молитву "за недужих, за працівників медичної сфери, за людей слабких і незахищених, за владу, яка несе відповідальність за безпеку, дочасне благо і здоров'я власного народу і усього людства".

Окрім того, владика попросив виявити діяльну любов і милосердя стосовно ближніх і за закликом Блаженнішого Святослава спрямувати ресурси на порятунок і захист людського життя.

У своєму зверненні архиєрей розповів про конкретні кроки архиєпархії щодо боротьби з короновірусом.

«Наша архиєпархія спільно з Лікувально-діагностичним центром святого Луки запускає гарячу лінію для онлайн-консультацій лікарів. На нашому радіо «Дзвони» регулярно виступатимуть медики, що дозволить подолати панічні настрої. Окрім того, на сьогодні нам вдалося власними силами частково закупити необхідний захисний інвентар та антисептичні і дезінфікуючі засоби, які роздаватимуться потребуючим. Також ми надали приміщення Івано-Франківської духовної семінарії для потреб лікарів та медичного персоналу. Архикатедральний і митрополичий собор Воскресіння Христового м. Івано-Франківська замовив апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ), який буде переданий медпрацівникам». Проте таких ініціатив, на думку владики, недостатньо, а тому він звертається до всіх людей доброї волі, священників і вірних зробити збірку на потреби боротьби із короновірусною інфекцією.

«Така фінансова підтримка дозволить нам долучитися до допомоги медичній галузі нашого міста та області відповідним обладнанням, засобами захисту та дизінфекції», - каже владика. Він переконаний, що така соціальна відповідальність допоможе у подоланні кризи.

Християнський портал КІРІОС