Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

    27 березня 2020 р. о 19 год. (за київським часом) відбулося молитовне чування перед входом до базиліки Святого Петра в наміренні припинення пандемії у світі. Очолив вселенську екуменічну молитву Папа Франциск спільно з усім світом за допомогою медіазасобів. Головною дійовою Особою молитви був розп'ятий Ісус Христос. Розп’ятий, під проливним дощем, що зволожував тіло, додаючи до намальованої на дереві крові оту воду, що, як розповідає нам Євангелія, витекла з рани, завданої списом.

    Це розп’яття, що вціліло під час пожежі, яке римляни процесійно несли проти чуми; це розп’яття, яке святий Іван Павло ІІ обіймав під час покаянного богослужіння в Ювілей Двотисячоріччя, було мовчазною та беззахисною головною дійовою особою серед порожнього простору. Навіть ікона Пресвятої Марії, Спасіння римського люду, огорнута захисним покриттям із склопластику, стала тьмяною задля дощу, здавалося, що відступила крок назад, майже зникнувши смиренно перед Ним, піднесеним на хресті за спасіння людства.

   Цю молитву промовили на різних континентах, різними мовами, різних народів і церков, як єдине людство про подолання цієї пандемії. «Ми молилися за хворих, немічних, помираючих, за людей різного віку, за медиків, які рятуть життя, за тих, хто керує державами і за їхні мудрі рішення», – переповів слова Папи Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Папа сказав, що ця спільна молитва, то молитва дітей до Батька, яким страшно.

   Свою проникливу проповідь до усього християнського люду Папа Франциск завершив такими словами: «Чого ви такі боязкі? Ще досі не маєте віри?». Дорогі браття й сестри, з цього місця, що розповідає про стійку немов скеля віру святого Петра, хочу цього вечора ввірити вас усіх Господеві за заступництвом Богородиці, Здоров’я Свого люду, морської Зорі серед бурі. Нехай же із цієї колонади, що обіймає Рим та ввесь світ, немов утішаючі обійми, зійде на вас Боже благословення. Господи, благослови світ, даруй здоров’я тіла та утіш серця. Ти закликаєш нас не боятися. Але наша віра слабка, Господи, й ми боязкі. Але Ти, Господи, не залиш нас під владою бурі. Ще раз скажи: «Не бійтеся» (Мт 18,5). І ми, разом зі святим Петром, «усяку журбу покладемо на Тебе, бо Ти піклується про нас» (пор. 1 Пт 5,7).

 Християнський портал КІРІОС за матеріалами офіційної сторінки УГКЦ.