Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Через запровадження карантину на території України у зв’язку з коронавірусом та надзвичайною ситуацією в Івано-Франківській області, з благословення архиєпископа і митрополита Володимира Війтишина при Івано-Франківському архиєпархіальному управлінні створено Архиєпархіальний координаційний антикризовий центр.

Робота центру спрямована на допомогу в боротьбі з пандемією в архиєпархії. Так, низка структур Івано-Франківської архиєпархії будуть залучені до допомоги та боротьби з цією епідемією.  На сьогодні вже заплановані такі заходи:

  • За потреби на період карантину буде передане приміщення духовної семінарії, що на вул. Василіанок 64, для проживання медичного персоналу, який працює в лікарнях міста та мешкає поза межами Івано-Франківська;
  • При Лікувально-діагностичному центрі святого Луки вже з наступного тижня запрацює безкоштовна онлайн-консультація низки вузькопрофільних спеціалістів клініки, до яких можна буде звернутися за телефоном гарячої лінії та проконсультуватися з приводу погіршення стану свого здоров’я;
  • На радіо «Дзвони 105,8 FM» запланований цикл програм за участю медиків клініки Святого Луки, щоб розповісти та ще раз наголосити про загрозу, яку несе вірус Covid 19, та як правильно захистити себе та своїх близьких. Також у співпраці з медперсоналом центру розробляється низка аудіороликів з попередженнями та приписами щодо дій у період епідемії.
  • Запрошуємо всіх і надалі єднатися в спільній молитві через трансляції богослужінь та в молитві на вервиці з благанням до Господа про допомогу побороти коронавірус, щоб ми якнайшвидше могли знову зустрітися всі живі й здорові в наших храмах.

Медики клініки розробляють чіткі практичні інструкції для священників Івано-Франківської архиєпархії щодо санітарно-епідеміологічних заходів у парафії з метою запобігання поширення інфекції в парафіяльних храмах. За цих умов все-таки важливо, щоб храми залишалися відчиненими для приватної молитви та  богослужінь з онлайн трансляціями. Адже, як зазначає Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав, «Перша відповідь Церкви на пандемію – це молитва».

В архиєпархії планується збір коштів на засоби захисту населення, захисні маски, дезінфікуючі розчини та, за потреби,  на медичне обладнання.

Про детальне впровадження кожного із цих кроків постійно інформуватимемо духовенство та вірних через ЗМІ архиєпархії.

Додамо, що 25 березня архикатедральний і митрополичий собор Воскресіння Христового м. Івано-Франківська замовив апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ), який буде переданий медпрацівникам.

Також в умовах карантину Карітас Івано-Франківської архієпархії УГКЦ продовжує піклуватися про стареньких, самотніх і хворих людей. Працівники та волонтери Карітасу безкоштовно доставляють продукти харчування, засоби гігієни та ліки. Необхідні речі вже отримали пацієнти відділення паліативної допомоги та домашнього догляду.

Християнський портал КІРІОС за матеріалами офіційної сторінки УГКЦ.