Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В Великий четвер в соборі св. Володимира у Парижі звершили Чин умивання нігВ Великий четвер Богослужіння в катедрі св. Володимира в Парижі очолив номінований архиєпископ Філадельфійський, владика Борис Ґудзяк, у співслужінні настоятеля катедрального собору о.-мітрата Михайла Романюка, адміністратор парафії Усіх Святих у Венсені, о. Ігоря Ранці та катедральних сотрудників о. Володимира Пендзея та о. Михайла Глов’яка.

На початку своєї проповіді владика подякував Богові за священиків та за семінаристів, яких тепер є 8. “Моліться за священиків, моліться за покликання, моліться, щоб священики були щасливі у своєму священстві” – заохотив владика присутніх. Пояснюючи Чин умивання ніг, який буде на завершення Літургії, владика зазначив: “що саме у цьому Христос показує у чому священик є щасливим”. Згодом владика зосередився над Божим низходження для спасіння людини. “Христос себе віддає вповні, бо він вірно віддається волі Отця. І коли ми є в Христі, ми можемо ставати такими синами Отця. Тоді всі наші страждання і труднощі будуть по іншому проживатися”

Підчас чину вмивання ніг, владика Борис умив ноги священикам, які з ним співслужили, але семинаристові Тарасові Дідухові, представнику катедральної молодіжної спільноти КАМПУС та іншим парафіянам собору св. Володимира в Парижі.

Після Літургії всі пристуні поринули у молитовне чування Утрені Страстей Христових, підчас якої читаються 12 уривків з 4 Євангелій, які описують Страсті Ісуса Христа, Його засуд, смерть та похорон. На завершення цього богослужіння владика Борис побажав кожному, щоб “звучало ехом в наших серцях та душах сьогодні почуте і проспіване. Цей таїнствений парадокс, наше щастя, цей наш мир і наша велика радість”.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ugcc.fr