Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

27 лютого в Українській Греко-Католицькій Церкві відзначали День пам‘яті абортованих дітей. Цей захід проходив у рамках Програми протидії абортам в Україні, затвердженої на Сорок шостій сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що проходив 13-14 вересня 2009 року.

 

«Наша Церква постійно плекає різні ініціативи, зокрема, у питанні захисту життя від моменту зачаття. Яскравим прикладом плоду діяльності у цьому напрямку є прийняття Синодом «Програми протидії абортам в Україні». Це подія, яка свідчить про входження у новий етап виконання місії служіння життю»,  розповідає п. Степан Дмитришин, голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

За словами п. Дмитришина, Програма не має часових рамок. Вона може доповнюватися і змінюватися, до уваги будуть братися реальні потреби у процесі її виконання. Програма окреслює декілька сфер діяльності. Найперше, молитовне служіння життю, яке буде включати різні заходи та практики, які допоможуть вірним приймати життя, як Божий дар та виступати на його захист. Крім того, Програма передбачає ведення інформаційно-просвітницької діяльності, надання практичної допомоги, від духовно-психологічної до соціально-матеріальної.

«Упродовж усього свого існування Церква постійно виступала на захист життя від моменту зачаття аж до природної смерті. Вона є служителем цієї місії, а не автором. Автором є Господь Бог, який через заповідь «Не вбий!» заборонив позбавляти життя людину, яка є Його образом та подобою. Тому, стає очевидним, що Церква сама по собі не може ані змінити цього питання, ані відмовитись від цієї місії», сказав на завершення голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

Департамент інформації УГКЦ