Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

V Помісний Cобор УАПЦ розпочав свою роботу у Києві.(ФОТО)Перед початком Собору у церкві св. Андрія Первозванного 4 червня єпископи УАПЦ відслужили Літургію. Усі учасники Собору відправились до вулиці Інститутської, аби вшанувати пам’ять та відправити поминальну панахиду за героями Небесної сотні та загиблими в зоні АТО.

У ці хвилини розпочинається V Помісний собор УАПЦ, присвячений 25-ій річниці обрання першого Патріарха Мстислава.

Як зазначив Митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ Андрій: "Згідно зі статутом ми сьогодні маємо вибрати Предстоятеля. А разом з тим сьогодні пам’ятна дата – 25 років, як ми обирали першого Патріарха УАПЦ Мстислава. Ці дві дати приурочені сьогоднішньому Собору. Наша Церква готова на діалог, єднання. Але перш за все потрібно вибрати Предстоятеля. Потім комісія і продовження діалогу. І я вірю, що прийде час, і дзвони святої Софії сповістять, що ми матемемо одного Патріарха",- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Risu.

Учасникам Собору УАПЦ зачитали привітання від Предстоятеля УПЦ КП Патріарха Філарета, Глави УГКЦ Патріарха Святослава. З привітальним словом виступив і представник УПЦ (МП), який говорив про необхідність діалогу між Православними Церквами України. 

V Помісний Cобор УАПЦ розпочав свою роботу у Києві.(ФОТО)