Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Свічка

У християнських храмах часто можна побачити запалені свічки. Кожен з нас багато разів бачив, як горить свічка. Вона горить тихо, вона горить без перерви, вона горить, живлячи полум’я своєю істотою, і нарешті, вона горить, освітлюючи весь навколишній простір світлом, не маючи від цього жодної користі. Ось так горить свічка…
Напевно зовсім не випадково під час молитви у наших храмах запалюють свічки. Молитва християнина чимось подібна до світіння свічки.

Бути християнином – це насамперед світити: «Будьте світлом для світу» – каже Христос. Християнська молитва повинна бути тривалою і витривалою: «Моліться без перестанку» – навчає апостол.Молитва християнина повинна бути чистою, щирою і світлою. Вона повинна бути тихою – бути тихим світлом для всієї людської спільноти.

Молитися по–християнськи означає бути подібним до свічки, яка світить всім навколо. Християнин молиться за всіх, бо всім бажає подарувати даровану йому Божу любов, Божу благодать, Боже милосердя. Християнин молиться безкорисливо, бо молиться з любові. Бо істотою молитви є любов. Лише гаряче серце, розпалене вогнем любові, може горіти і світити, лише для цього жити, як свічка, яка існує для того, щоб світити, згоряючи при цьому сама.

Автор: Augustinus, Джерело: rozpovidi.org.ua