Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Перше зцілення Матері Кабріні

Широко позіхаючи, молода медсестра обходить новонароджених малюків нью-йоркської лікарні, виконуючи свої звичайні обов‘язки. Під кінець цього виснажливого робочого дня її думки вже блукають далеко від малюків, коли вона нахиляється над крихіткою Пітером, до якого вже підходила 2 години назад.
 
Але на зміну втомі швидко приходить шок і переляк, коли медсестра Мей Редмонд бачить обличчя дитини - схоже на обгоріле дерево, щоки і губи - почорнілі й обпечені. Гній тече з маленького носа. Але що найгірше - там, де донедавна були очі, тепер лише два жахливо спотворені набряки. Що трапилося?!
 
Раптом вона згадує про краплі для очей, які потрібно було капати всім новонародженим. Це був 1% нітрат срібла. Гарячково схопивши пляшечку, з якої було вилито кілька крапель, Мей прочитала - «50% нітрат срібла».
 
50%! Навіть 5-25% розчин використовувався для знищення пухлин і подібних їм утворень під час операцій, оскільки він дуже ефективно роз‘їдав шкіру. В той час 50% нітрат срібла поступово міг роз‘їсти навіть дерево. А він уже знаходився протягом 2-х годин на ніжній новонародженій шкірі маленького Пітера Сміта.
 
Перший лікар, який оглянув хлопчика, зміг лише безпомічно похитати головою.
 
Лікарня була створена Орденом Сестер Найсвятішого Серця Ісуса. Їхньою засновницею була італійка Франческа Кабріні, яку всі знали просто як Матір Кабріні. На той час минуло 3 роки з її смерті. За настановою Папи, їх орден переїхав до США, де вони взялись будувати лікарні для бідних, сиротинці, школи для емігрантів. За своє життя Мати Кабріні заснувала 67 закладів в різних містах Америки.
 
За кілька хвилин лікар доповідає новій наставниці ордену - власниці та керівнику лікарні Матері Терезі Баціґалупо - про ситуацію, що склалася.
 
Медстестра Мей біжить по допомогу до іншого лікаря, однак він підтверджує діагноз першого - смертельний розчин вже просочив кожен шар шкіри немовляти, лікування не має сенсу, а з очей дитини почав текти гній, як і з носа.
 
Третій лікар погоджується з колегами - будь-який розчин нітрату срібла, сильніший за 1% - і маленький Пітер залишиться сліпим. Більше того, оскільки розчин спалив шкіру малюка, все тіло буде назавжди вкрите шрамами. Лікарям нічого не залишається, як зателефонувати бідолашній мамі - Маргарет Сміт, яка всього кілька хвилин назад народила цілком здорове немовля і попросити негайно приїхати до лікарні.
 
Перед народженням Пітера перша дитинка Маргарет прожила всього 5 днів, а тепер лікарям доведеться повідомити їй цю жахливу новину. «Ніщо, крім чуда, - додав один з них, - його не врятує.»
 
Всі сестри ордену, облишивши свої щоденні обов‘язки, зібрались в капличці й безупинно молилися цілий день і цілу ніч. Вони благали Матінку Кабріні випросити ласку зцілення немовляти у милосердного Серця Ісуса. Разом з ними гаряче молилася і медсестра Мей.
 
Наступного ранку, в 9 годині, лікарі підійшли до маленького Пітера і зі здивуванням помітили, що його повіки були значно менш напухлі й мали менше гною. Але їх подив став ще більшим, коли вони підняли їх і побачили... два абсолютно здорові ока.
 
Щось дивовижне також відбувалось зі шкірою: вона почала заживати і відновлювати первинний гладенький вигляд замість численних шрамів, як передбачалось. Лікарі не знали, що й сказати.
 
Проте ніхто не радів так сильно, як сестри Ордену Найсвятішого Серця Ісуса. Вони відчували святість Матері Кабріні ще за життя, а тепер Бог послав знак на підтвердження цього - шляхом зцілення «безнадійного» випадку.
 
Однак дуже скоро приходить інше нещастя. Пітер раптом захворів запаленням легень. Його температура така висока, що немовля може померти. І знову сестри проводять ніч в молитві. На ранок - нове чудо: температура спадає, запалення зникає.
 
В 1938 році Мати Кабріні була оголошена Церквою блаженною, а в 1946 - святою. Пітер Сміт став священником. Його зір і шкіра залишились в чудовому стані, і тільки дуже уважно придивившись, можна було помітити два малесенькі шрами - нагадування про той день, коли смертоносна рідина пропалила борозни біля його щік.
 
 
Настя Рудська для Християнського порталу КІРІОС за матеріалами Catholic Exchange.