"Печать живого Бога". Раз ви читаєте цю статтю, значить, до рук вам потрапила карточка чи брошура, а, можливо, інше видання, пов’язане із т. зв. «Печаттю живого Бога».  Якщо коротко, то весь задум цієї практики полягає в тому, що ніби, носячи видрукуваний аркуш паперу із особливим текстом на одній стороні і певними фразами, схожими на молитву, з іншої сторони, людина автоматично отримує «особливий статус» в очах Бога і автоматично зберігається від якогось лиха.

Брехня №1 - Ніяких Божих "друкованих печаток" на землі немає! У Бога на землі немає канцлера, який би володів Його печаткою та штампував її на шматках паперу. Відтак зображення, схоже на сургучну печатку, всього лише декор на сторінці і маніпуляція зі сторони автора (Юрія Шинкарчука, але про нього пізніше).

 

Брехня №2 - Жоден папірець на землі немає якоїсь «чудосили». І  якщо людина вірить, що, носячи папірець, буде Богом спасенна чи  поклоняється папірцю, вірить у нього, - порушує перші дві Божі заповіді (1. Хай не буде тобі інших богів передо Мною! 2.  Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.) Тут прошу не плутати з іконами, на яких зображено, до прикладу, образ Христа і є розуміння, що дивлячись на образ - почитаємо Того, Хто на іконі зображений.

Брехня №3 -  Марія Божого Милосердя - ірландська жінка, (насправді під цим псевдонімом ховається збанкрутілий підприємець - Мері Карберрі, яка живе в Дубліні), вона ніби мала приватні об’явлення. І тут найцікавіше, справа в тому, що ніхто не може знати, що тій жінці ввижається і чи це правда. Знаємо одне -  «Одкровення» лжепророчиці Мері Карберрі офіційно оголошені єретичними на Словацькому З’їзді Єпископів 9 травня 2013 р. «Стережіться лжепророків, що приходять до вас в овечій одежі, а всередині – вовки хижі. Ви пізнаєте їх за плодами їхніми» (Мт. 7:15-16). Відтак кожен християнин, який вважає себе католиком, не може приймати до вірування її «пророцтв».

 

о. Юрій Шинкарчук з церкви пророка Іллі м. Броди - хто такий? Юрій Шинкарчук - екс-паламар однієї з церков міста Броди, який потрапив під вплив секти Догнала, що в свій час активно підбурювала людей проти світлої пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара та вчиняла заколоти проти УГКЦ. В цей час Юрій Шинкарчук - паламар храму св.Юрія, що у Бродах, вливається до їх секти, стає її учасником, Ілля Доглан  разом Маркіяном Гітюком та іншими догналівськими ватажками роблять його «священиком». Отак взяли дядька, який монтував опалення по хатах і дмухав кадило в храмі, дали священичий одяг і сказали - ти тепер священик, а він їм і повірив… Щоправда, Юрій каже, що вже ніби не з догналівцями, а сам по-собі… так сам по-собі вдома в себе і «править» різні обряди (у Бродах, мікрорайон "малі фільварки", в сторону с. Язлівчик ) . Так от, власне, розповсюдження «печаті живого Бога» на теренах Західної України є його рук діло.

Ложка правди у бочці брехні. Юрій Шинкарчук у своєму проекті "Печать живого Бога" використав хитрий хід сектантів: коли брехня подається у обгортці правди.  Так, серед всього того, що він пропонує поширюючи свої лжепечаті, можна побачити образки Божого милосердя, а також цитати з Біблії, вирвані з контексту, які ніби стосуються його писанини. Очікуючи, що люди, бачачи знайомі образки, з більшим довір’ям сприйматимуть його писанину.

 

Слід додати, що згадані "пророцтва" розповсюджує також і львівське релігійне видавництво "Добра книжка", видання якого, на жаль, часто пропагують сумнівну та некатолицьку духовність.

Найсумнішим є те, що побожні люди з різних парафій купуються на такі лженабожництва і розповсюджують іншим, тим самим стаючи помічниками сектанта Юрія Шинкарчука. Варто знати, що людина, яка не є священиком, виконує священнодійства, навіть у священичій одежі - скоює важкий гріх святотацтва. Більше того, "таїнства", які уділені (миропомазання, шлюб, сповідь, причастя, єлеопомазання), -  є недійсними.

 

Вхід/Вихід