Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

ВідпусткаУ сезон відпусток, відправляючись з міст на відпочинок, багато віруючих ставлять собі і священикам питання - як провести літню відпустку правильно, по-християнськи.

Важливо, щоб наш відпочинок був би дорогою до Христа, щоб даний нам час не пролетів непомітно, але щоб ми провели його насичено і з духовною користю. Один старець високого духовного життя на питання: «Як Ви провели відпустку?» Відповів: «Молитовно». 

Мені здається, можна дати такі рекомендації:

1. Докладете всіх зусиль до того, щоб поправити здоров'я - постарайтеся виспатися, якомога більше гуляти на повітрі, привести в порядок режим дня - погана відпустка і невідновлення сили призводять до того, що протягом року буде важко працювати з належною інтенсивністю. 

2. Розширте молитовне правило - додайте те, що зазвичай не встигаєте читати: молитви, псалми, главу з Євангелія - або читайте звичайне правило з великою увагою і зосередженістю. 

3. Прочитайте хоча б одну книгу про віру - когось зі святих отців (наприклад, свт. Іоанна Златоуста), або сучасних богословів.

4. Постарайтеся відвідати монастир, прикластися до святині і не дозволяйте собі пропускати недільну Літургію, виправдовуючи себе тим, що Ви у відпустці.

5. Інформаційний відпочинок теж обов'язковий. Виділіть кілька днів відпустки повністю вільних від Інтернету, соціальних мереж, довгих смс-листування; скоротіть читання новин і перегляд телепрограм. Протримаєтеся так довго, скільки тільки можливо.

6. Поспілкуйтеся серйозно і глибоко з членами своєї сім'ї - дружиною, чоловіком, батьками, не поспішаючи і не відволікаючись кожні п'ять хвилин на телефон. Поговоріть про життя, про радощі, про проблеми, про плани, порадійте, що в  оточенні один одного. 

7. Коли діти підростають, ми часто перестаємо їх вчити новому так, як вчили, поки вони були маленькими. Прочитайте вголос якийсь цікавий, але серйозний твір, який розкриє їм щось нове. Подивіться разом хороший, змістовний фільм. Навчіть їх слухати тишу або розуміти красу вірша. 

8. Згадайте, про що домашні вас просять дуже давно, і що ви відкладаєте не перший раз. Сходити з дітьми до зоопарку, щось полагодити або щось підшити - виконайте це прохання.

9. Зробіть те діло милосердя, яке давно відкладали. 

10. Відвідаєте своїх хресних або похресників, або старих друзів сім'ї, з якими давно не бачилися.

 

 

Джерело: pravmir.ru