Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Тернопільсько-Зборівська архієпархія приєдналася до екоакції «Посади дерево миру»Безстрокова екологічна акція «Посади дерево миру» відбулась на теренах Тернопільсько-Зборівської архієпархії. Довкола храмів та церковних інституцій насаджувались хвойні дерева та кущі, які мають стати не тільки прикрасою Божих домів, але і живими прикладами піклування про довкілля для усіх небайдужих вірян і не тільки.

9 листопада на подвір’ї школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого у Тернополі, 14 листопада, біля храму святих Бориса і Гліба смт. Велика Березовиця, 15 листопада біля храму Покрови Пресвятої Богородиці у Мишковичах та 16 листопада у МДЦ Зарваниці референт Бюро УГКЦ з питань екології у Тернопільсько-Зборівській архієпархії о. Василь Шафран разом із настоятелями храмів, школярами та суспільними активістами садили туї, ялинки, кипарис та ялівець.

Починались заходи спільною молитвою до Бога Творця та роз’ясненням, що таке екологічна акція «Посади дерево миру» та чому Католицька Церква підтримує такі та їм подібні екологічні акції. Молодь із радістю копала лунки та носила воду для висадження хвойних дерев і кущів. Загалом було посаджено близько 30 саджанців, які вже традиційно для Тернопільсько-Зборівської архієпархії надає керівництво національного природнього парку «Кременецькі гори» в особі п. Миколи Штогрина.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Інформаційну службу Бюро УГКЦ з питань екології .