Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У день Бога Творця відбулися урочисті заходи з нагоди 10 річниці заснування Бюро УГКЦ з питань екології14 вересня у день Бога Творця відбулися урочисті заходи з нагоди 10 річниці заснування Бюро УГКЦ з питань екології. 

Урочиста архиєрейська Літургія, очолена преосвященним владикою Михаїлом, зібрала під патріаршим куполом Собору Воскресіння Христового усю повноту церковної екологічної спільноти.
Цього дня лунали особливі молитовні прохання про допомогу Божу у ревному служінні, а також перепрошення Творця за проступки людства по відношенню до Творця і створеного ним світу.
У повчальній архиєрейській гомілії владика Михаїл зазначив, що ми повинні завдячувати Богу за життя і світ у якому живемо та з якого ми вийшли. Більше того, наше вічне життя залежить від того, як ми прожили земне життя. 
Особливим екологічним спогадом стала історія про деревце-саджанець, яке колись добродій подарував, а преосвященний владика його посадив. Сьогодні це дерево приносить плоди та є добрим спогадом простого на перший погляд вчинку. Ось так малі дії заради Бога і його створіння з часом виростають у велике, підкреслив архиєрей.

Наприкінці Літургії Владика привітав усіх присутніх: др. Володимира Шеремету, який очолює Бюро з питань екології та його команду, а також єпархійних голів екологічних комісій.

У слові привітання др. Володимир висловив подяку усім за плідну працю, а в особливий спосіб голові комітету з питань екології при синоді єпископів УГКЦ владиці Михаїлу Колтуну, який цими днями святкує 25-ти літній ювілей архієрейської хіротонії. Також цього дня очільник церковної екологічної служби урочисто відкрив екологічну виставку.

А завдячує Церква існуванню екологічного бюро світлої пам’яті блаженнішому Любомиру, у крипту якого спустилися після урочистої літургії учасники свята та помолилися панахиду.

 

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Прес-службу єпархії