Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Єленський: Московський патріархат розтоптав канони, показавши, що його політику диктують з Кремля (ВІДЕО)Відмовившись визнавати рішення Вселенського патріархату, УПЦ МП розтоптала всі канони й показала, що їхню політику диктують з Кремля. 

Про розповів релігієзнавець Віктор Єленський.

"Раптом Московський патріархат оголошує, що все одно не буде їх визнавати. Навіть ціною того, що ми станемо розкольниками для всього світу. Тобто проблема вона звичайно знаходиться в Москві. Москва хоче зберігати цей розкол в Україні, хоче його поглиблювати, хоче його посилювати. За цих умов звичайно, все залежить від мудрості і я сказав би церковної свідомості й вірних новоствореної церкви, вірніше конституйованої, тому що вона нікуди не зникала і від тих, хто зараз є в Московському патріархаті. Вселенський патріарх, його богослови дуже сказати б випукло пояснили Московському патріархату в якому канонічному стані він зараз знаходиться. Московський патріархат, який завжди говорив про канонічність, про канони й так далі. Зараз ці канони просто розтоптав і ще раз довів, що його сказати б, політика, яку він здійснює в Україні - це політика, що керується виключно з Кремля", - розповів нардеп.

Також він нагадав, як УПЦ МП закликала молитись за загиблих дітей у Кемерово, однак не дозволила відспівувати хрещеного в УПЦ КП хлопчика.

 Нагадаємо, помічник Варфоломія повідомив, що найскладнішим було рішення про автокефалію для УПЦ, а Томос - це другий і не такий важкий крок.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на prm.ua