Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Чергова «п’ятниця милосердя» Папи Франциска: візит до хворих (ВІДЕО)У першу п’ятницю грудня Святіший Отець відвідав дві спільноти на південній околиці Риму, де отримують допомогу хворі.

У п’ятницю, 7 грудня 2018 р., пополудні, Папа Франциск здійснив чергові відвідини в рамках душпастирської ініціативи «п’ятниці милосердя». Нагадаємо, що йдеться про починання, пов’язане з позачерговим Святим Роком, коли Святіший Отець в одну із п’ятниць кожного місяця здійснював візит, щоб засвідчити духовну близькість і підтримку людям, що особливо потребують знаків милосердя. І хоч Ювілей Милосердя завершився, звичай чинити такі знаки залишився…

Зустріч з хворими, що прибули до Риму на лікування

Цього разу «п’ятниця милосердя» привела Папу Франциска на південну околицю Риму, де він відвідав дві структури. Першою був заклад «CasAmica Onlus», де разом зі своїми родичами проживають хворі, що відбувають тривале лікування та не мають достатньо коштів, аби забезпечити насущні потреби. В основному це італійці, що прибули з південних регіонів на лікування в медичних закладах столиці, а також деякі родини з північної Африки та східної Європи. В більшості випадків йдеться про онкологічні захворювання.

Декого з мешканців Папа застав на кухні, деякі діти гралися в ігровій кімнаті. Святіший Отець поспілкувався з родинами, вислухав їхні історії, звернуся зі словами заохочення до батьків. На згадку про відвідини він залишив пам’ятку на пергаменті та вручив сім’ям подарунки.

У спільноті для молоді з вадами розумового розвитку

Опісля Папа від’їхав до терапевтично-реабілітаційної спільноти «Il Ponte e l’Albero», де мешкають дванадцять юнаків і дівчат з вадами розумового розвитку, які раніше проживали в родинних обставинах, які не сприяли покращенню їхнього становища. Відвідини стали відповіддю на лист цих підлітків, якого вони надіслали Святішому Отцеві, розповідаючи про свої щоденні труднощі та рішучу волю чинити поступ в лікуванні, докладаючи для цього всі необхідні зусилля, та запрошуючи відвідати їх.

Папа Франциск вислухав юнаків і дівчат, скерував до них слова підбадьорення та відповів на їхні запитання. Тим часом до осередку прибули деякі батьки, які теж мали змогу привітатися зі Святішим Отцем. Також і тут не обійшлося без подарунків.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан