Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Православний священик Георгій Коваленко назвав головну умову канонізації ПутінаПравославний священик Георгій Коваленко назвав головну умову канонізації президента РФ Володимира Путіна.

Під час чату на «Главреді» ректору Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості, православного священика, громадського діяча, філософа, богослова, блогеру, протоієрею Георгію Коваленку поставили цікаве питання.

Один з читачів поцікавився, як можна ставитися до того, що президент РФ Володимир Путін у Росії зарахований до лику святих, пишуться його ікони, які, якщо вірити повідомленням, навіть періодично мироточать (якраз перед виборами).

Відповідь була короткою і по суті.

«Я вперше чую про канонізацію Путіна. Нічого, крім усмішки і бажання поставити діагноз, ця інформація у мене не викликає. Однак мені згадалося визначення з релігієзнавчого словника початку 90-х, над яким ми тоді довго сміялися через кострубатість формулювання. Там у статті про канонізацію йшлося дослівно: «основна умова канонізації — смерть кандидата», – пояснив протоієрей Георгій. 

 

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на glavredinfo.