Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Кримська єпархія УПЦ прийняла в гості Путіна, показавши роботи по Прибувши до Криму, президент РФ відвідав вечір-відкриття міжнародного музичного фестивалю "Опера в Херсонесі" в Севастополі. Після гала-концерту Володимир Путін поспілкувався з артистами, а потім разом з духовенством РПЦ і УПЦ (МП), побував у Володимирському соборі УПЦ (МП), де йдуть "відновлювальні роботи", зазначає урядова "Российская газета".

Путіна супроводжували митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Швець), член Священного Синоду УПЦ (МП); благочинний Севастопольського округу УПЦ (МП) Сергій Халюта; колишній настоятель московського Стрітенського монастиря, а нині митрополит Псковський і Порховской Тихон (Шевкунов), голова Патріаршої ради з культури РПЦ, член Ради при президенті РФ з культури і мистецтва, Громадської ради при Міністерстві культури РФ, а також голова Громадської ради при Федеральній службі з регулювання алкогольного ринку РФ.

Митрополит Тихон, який має також репутацію духівника Путіна, розповів президенту РФ про зміни навколо Свято-Володимирського собору. Зокрема, звертає на себе увагу стенд з фотографією патріарха Кирила і його цитатою "Не раз в історії Росії країна піднімалася з руїн завдяки тому, що люди зберігали віру ..." з виступу на XVII Всесвітньому Російському Народному Соборі в Москві 2013 року. Цитата, по всій видимості, повинна вказувати на нинішню ситуацію, в якій знаходиться Володимирський собор і сам Севастополь.

У соборі Путіну показали нову купіль в нижньому храмі, яку представили як "точну копію тієї, де прийняв хрещення князь Володимир". Благочинний Севастопольського округу Сергій Халюта підніс Володимиру Путіну на підносі свічки, які президент запалив і поставив на свічник

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на religioninua.