Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Патріарх Філарет: Київ - матір церква для Москви, а не навпаки (ВІДЕО)Документи, що має Вселенський Патріархат, розвінчують кремлівський міф про те, що Українська Православна Церква нібито походить від Російської. Про це в інтерв'ю "5 каналу" сказав предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарет,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на galinfo.com.ua.

Саме Російська Церква (точніше, навіть Московська – Росії тоді ще не було) свого часу відокремилася від Київської Митрополії.

 За його словами, насправді все навпаки – це Російська Церква свого часу відокремилася від Київської Митрополії. Точніше, навіть Московська – Росії тоді ще не було. Тож саме Київ – Матір-Церква для Москви, а не навпаки.

"Російська Церква відокремилася від Київської Митрополії, а Київська Митрополія була у складі Константинопольського Патріархату. Тобто виходить, що ми, Українська Церква, є дочірньою Церквою Константинопольського Патріархату, а Російська Церква є дочірньою Церквою, дочкою, а не Матір'ю Української Церкви", – зазначив Філарет.