Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

В Івано-Франківську відбулась Хресна Дорога вулицями міста (ВІДЕО)Сьогодні, 14 квітня, в П'яту неділю Великого посту, вулицями Івано-Франківська проходить традиційна Хресна Дорога. Вперше її провели 22 роки тому – в 1997 р.

Як і кожного року вона розпочалася від храму Царя Христа, що по вул. Незалежності,181. На спільну молитву приїхали люди з усіх околиць Прикарпаття. Священики Івано-Франківської Архієпархії почергово виголошують проповіді, присвячені Хресному шляху нашого Спасителя. Всіх стацій є 14.

Розпочалася загальноміська молитва з благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина. Відтак хрест взяли священнослужителі та понесли до другої зупинки де, відповідно, передали семінаристам, а ті, в свою чергу, сестрам-монахиням. Далі Хресне знамення понесуть викладачі місцевих вишів і вчителі шкіл. Після них символ розп’яття переймуть учні старших класів і студенти. За ними – молодіжні церковні спільноти, пластуни, лицарі Колумба. На 8-й стації хрест передадуть військовослужбовцям та членам їх сімей. А також – волонтерам та капеланам. З їхніх рук – у руки правоохоронців та "надзвичайників". Завершальні стації із хрестом пройдуть чиновники, політики та медики.

Загалом у ході беруть участь представники влади, родини загиблих учасників АТО/ООС, військослужбовці, семінаристи, студенти та школярі, працівники різних галузей та віряни Івано-Франківська.

Головний намір молитовної ходи останніми роками незмінний – прохання до Господа за мир в Україні. Однак цю Хресну Дорогу присвятила також Року Родини.

Завершилася молитва біля Архікатедрального і Митрополичого собору Воскресіння Христового, де також були виставленні до починання мощі Блаженних новомучеників Станіславівських: Симеона Лукача та Івана Слезюка.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на ugcc.if.ua