Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Урочистість Всіх Святих (ВІДЕО)1 листопада, в урочистість Всіх Святих, Архієпископ Мечислав Мокшицький очолив Святу Месу на польському військовому меморіалі та виголосив проповідь. Зі словом до присутніх звернувся Генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольський. 

Після молитви біля могили Невідомого воїна Архієпископ Мечислав Мокшицький віддав почесті на українському меморіалі УГА та очолив молитовну процесію алеями Личаківському цвинтаря.

Цього ж дня відбулася традиційна акція «Світло пам’яті», завдяки чому на тисячах могил на Личаківському цвинтарі засвічено лампадки, зібрані доброчинцями з Польщі.

 Увечері, о 18.00, з ініціативи групи осіб з Польщі та України розпочалася акція запалення по 15 «свічок пам’яті» з нагоди 100-річчя польсько-української війни на польському та українському військових меморіалах та на могилах українських воїнів, загиблих в АТО. В ній взяли участь священик УГКЦ, кільканадцять представників УКУ та Генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольський.

Увечері 2 листопада, в день коли Церква згадує всіх вірних померлих, в Митрополичій Базиліці у Львові Архієпископ Мечислав Мокшицький очолив Святу Месу в намірах померлих архієпископів і єпископів та виголосив проповідь.

2 листопада, у день спомину всіх померлих вірних, львівські римо-католики традиційно зібралися біля могили св. Йосифа Більчевського на Янівському цвинтарі.

Святу Месу очолив Архієпископ Мечислав Мокщицький, а проповідь виголосив настоятель Митрополичої Базиліки о. прелат Ян Нікєль. Далі львівський митрополит очолив молитовну процесію алеями кладовища, де освятив три відновлені віднайдені й відновлені могили, зокрема поховання польського письменника Стефана Грабінського (1887-1936).  

Завдяки благодійникам з Польщі та волонтерам польських організацій міста Львова на могилах на Янівському кладовищі були запалені лампадки.

У поминальній урочистості взяв участь Генеральний консул Польщі у Львові Рафал Вольський разом зі своїми співпрацівниками.

  

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на rkc.lviv.ua