Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Відпуст Порціункули в УжгородіПорціункула – маленька капличка, де святий Франциск з Ассізі почув голос Спасителя і випросив у Пречистої Діви Марії відпущення кари за гріхи для всіх вірних. Сьогодні навколо каплиці збудована велика базиліка Матері Божої Ангельської. Скромна людина, скромна каплиця – це неначе добра земля для Христового Слова, яке дає стократні плоди. Духовність убогих дійшла й до України. Від 2005 року Франциск, використовуючи своїх братів як знаряддя, поширює мир Господній на землях Закарпаття.

Будівля храму в Ужгороді, яка вже невдовзі буде завершена, міститиме дві парафії: греко-католицьку Марії-Повчанської Матері Божої й римсько-католицьку Матері Божої Ангельської. 

Маленький клаптик францисканської духовності – Порціункула – дозволяє всім вірним 2 серпня отримати повний відпуст. Тож від урочистої вігілійної Меси з вечірнею 1 серпня 2018 року в Порціункулі міста Ужгорода двері були відчинені, щоб кожна людина могла скористати з цього блага – повного відпусту, який дарував нам Бог на прохання святого Франциска. 

2 серпня свято продовжилося. Майже цілий день парафіяни обох спільнот і всі охочі могли приступити до Таїнства Сповіді та Євхаристії й отримати повний відпуст. Служби Божі очолювали парафіяльний священник римсько-католицької громади отець Льонгін Кольочек та ігумен монастиря святого Антонія Падевського ЧБМ міста Ужгород отець Егідій Мрозек. 

На завершення відпусту всі разом подякували Богу за всі благодаті Літанією до Діви Марії й урочистою процесію з Пресвятими Дарами. Після цього двері ужгородської Порціункули було символічно зачинено.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на КМЦ.