Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

У Мелітополі консекрували новозбудований костел (ВІДЕО)У суботу, 12 травня 2018 року ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Станіслав Широкорадюк OFM консекрував парафіальний храм Успіння Пресвятої Діви Марії та святого Архангела Михаїла у Мелітополі на Запоріжжі, спорудження якого зусиллями настоятеля отця о. Адама Гонсьора CSMA за проектом архітектора А. Шарія тривало з 2007 року.

У Святій Месі взяли участь єпископ-емерит Мар’ян Бучек, генеральний настоятель ордену св. Архангела Михаїла о. Даріуш Вільк CSMA, священики цього згромадження та священики дієцезії. Присутні були також Генеральний Консул РП в Харкові Януш Яблонський та консул Ян Ждановський, представники місцевої влади на чолі із заступником міського голови Іриною Рудаковою, Міжконфесійної ради церков, Товариства Культури Польської «Полонія», а також гості з інших парафій дієцезії. Свідчення про консекрацію костелу було підписано присутніми пастирями і закладено у стіну храму (другий екземпляр зберігатиметься у настоятеля).

У 2006 році було прийнято рішенння про виділення земельної ділянки і затверджено проект будівництва костелу. У 2007 році розпочалося його спорудження. У липні 2009 року почали класти фундамент, який 10 жовтня цього ж року освятив єпископ Мар'ян Бучек. Будівництво храму через недостатність коштів просувалося повільно, а з початком військових дій на Сході України взагалі припинилось. І лише минулого року було відновлено будівельні роботи.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на rkcinua.