Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Це добрий знак , - Епіфаній про великоднє богослужіння українською мовою на ФанаріЗвучання великоднього послання Вселенського патріарха українською – це повага до помісної Української Православної Церкви, - вважає предстоятель Православної Церкви України

Виголошення українською мовою патріаршого послання під час Великоднього богослужіння на Фанарі (у Стамбулі) є добрим знаком. Таку думку предстоятель Православної Церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній висловив у Twitter.

«Звучання Великоднього послання вселенського патріарха українською – це повага до помісної Української Православної Церкви, до всіх українців, які стали на шлях об'єднання в єдиній Церкві. Це добрий знак, що свідчить про правильність нашого з вами шляху до Бога», – написав він.

Як повідомляв Християнський портал КІРІОС, під час Великоднього богослужіння на Фанарі (у Стамбулі) патріарше послання вперше проголошувалося українською мовою. 

«Під час святкового Богослужіння на Фанарі Патріарше послання виголошувалося також української мовою - ще рік тому це здавалося недосяжним. Патріарх Варфоломій сьогодні особисто відправив святкову Великодню Літургію. Як приємно було бачити чисельні вишиванки у Храмі, чути український хор. Сьогодні на Фанарі відчувалося панування Божого духу! Смакували і українські паски», - додав посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на glavcom.ua