Сайт зачинений. Просимо вибачення за незручності.

Митрополит Епіфаній зустрівся з Послами Балтійських та Скандинавських країнВ середу, 27 березня 2019 року, Предстоятель Помісної Української Православної Церкви прийняв у залі засідань Вченої ради Київської православної богословської академії делегацію Послів Балтійських та Скандинавських країн.

На зустрічі також був присутній заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський Євстратій (Зоря).

До високоповажної делегації, яка завітала цього дня до КПБА, увійшли Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні – пан Юріс Пойканс, Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні – пан Марюс Януконіс, Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні – пан Ґерт Антсу (у супроводі представниці Посольства Естонії – пані Анастасії Михайлової), Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндської Республіки в Україні – пан Юха Віртанен, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Швеції в Україні – пан Мартін Хаґстрьом, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Норвегії в Україні – пан Уле Т. Хорпестад і Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні – пан Рубен Медсен.

Під час спілкування було обговорено широке коле питань, а саме: державно-церковні та міжконфесійні стосунки, суспільно-політичну ситуацію та процес становлення помісної Української Православної Церкви. Йшлося, зокрема, і про перехід парафій з Московського Патріархату до Православної Церкви України.

«Після отримання Синодального Томосу про автокефалію Української Церкви, певні проросійські ЗМІ інформують про конфлікти пов’язані з переходом громад. Проте, є очевидним, що це штучно створені конфлікти Російською Церквою в Україні. Але наша позиція чітка – об’єднання Українського Православ’я повинно проходити мирно, без насильства, на євангельських засадах любові. Події останніх місяців засвідчили, що рішення про перехід до єдиної помісної Української Православної Церкви приймається абсолютною більшістю голосів вірян, а сам процес церковного об’єднання є мирним і реалізовується згідно чинного українського законодавства» – сказав з цього приводу Митрополит Епіфаній.

Після конструктивного та відкритого спілкування Блаженнійший Владика подякував гостям за візит та підтримку України з боку дружніх країн Балтії та Скандинавії: «Бажаю, щоб між нами і на далі утверджувалися дружні стосунки. Ми цінуємо, те, що маємо таких друзів, на яких можна опертися», – підсумував Предстоятель Української Православної Церкви.

 

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на pomisna.info